“Zou het niet cool zijn als je al die informatie kon projecteren op de doosjes?”
“Zeker wel, kan dat dan? En wordt dat niet heel prijzig?”
“Volgens de video die ik laatst zag wel. De hardware is niet zo duur en de gebruikte software is uitgegeven als open source”
In mijn zoektocht naar Pranav Mistry SixthSense technologie kwam ik erachter dat de software niet verder is gekomen dan de eerste versie, WUW v0.1 beta. De 2 aangeraden mini projectoren zijn niet meer te koop. Pranav Mistry zelf werkt nu voor Samsung aan de Galaxy Gear
Toegevoegde Realiteit (Augmented Reality) lijkt al bijna een hype die voorbij is. De meeste artikelen die ik tegenkom dateren uit 2009, ook het jaar van de video van Pranav.
Zoals het artikel op Frankwatching met allerlei voorbeelden als:
Augmented reality volgens BMW en Rayban (in commentaar)
Ik vraag me steeds meer af wat er nu nog iets gebeurt met toegevoegde realiteit of verwacht ik teveel, te snel. Tenslotte zegt Pranav onderzoeksleidster Pattie Maes aan het eind van hun gezamenlijke presentatie (min 8:23) Maybe, who knows, in another 10 years… Misschien toch meer een slow hunch dan een hype. En misschien moet deze slow hunch zijn wederhelft nog vinden. Zo werkt het met ideeën vaak, zoals verteld in mijn blog Samenbrengen en groei van ideeën
Ook roept Pranav video herinneringen op. HP had toch ook zoiets: Aurasma. Deze video van Matt Mills laat alles zien wat ik op een demonstratiedag bij HP te zien kreeg.
Aurasma app kan gebouwen herkennen zoals Jonathan Margolis in zijn video laat zien. Mij lukt het niet, maar zo kom ik op een andere app: Google Goggles, die niet alleen gebouwen herkent, maar ook andere zaken als barcodes en logo’s. En dit werkt verbazend goed. Gebouwen, zelfs van foto’s, worden herkend, de barcode van een theedoosje wordt herkend en zelf het logo van de thee wordt herkend. Dit geeft weer mogelijkheden. Al bepaald Google hier wat er herkend kan worden. Dit wordt wel steeds uitgebreid en zo werkt Google, volgende de Wiki, aan het herkennen van bloemen en planten. Google kennende zal hier snel nog meer bijkomen. Waar Aurasma een soort platform wil zijn waar je zelf zaken kan toevoegen heb ik die functionaliteit bij Google niet kunnen ontdekken.
Mijn fysieke presentatie gaat een digitaal randje krijgen. Deze zoektocht is pas begonnen.
Heb je ook goede of minder goede ervaring met toegevoegde realiteit laat het me weten in het commentaarveld hieronder. Alvast bedankt.